Граждани се събраха пред Съдебната палата в София на протест срещу патриархалното насилие

...
Граждани се събраха пред Съдебната палата в София на протест срещу патриархалното насилие
Коментари Харесай

Протест срещу „патриархалното насилие и тормоз“ в столицата, искат превенция и наказателен процес

Граждани се събраха пред Съдебната палата в София на протест срещу „ патриархалното принуждение и тормоз “. Инициативата е подбудена от незадоволителните дейности на съда и прокуратурата по отношение на Орлин Гигов, обвинен за убийството на Силвия К., показват от уредниците.

Те упорстват за същинска, сериозна предварителна защита, която включва незабавни стратегии за осведомление и обучение на цялото общество, достъп до информация за спешни обстановки и съответни стратегии за отбрана на жертвите.
Прочетете още
Това е петото ликвидиране на жена, за последните две седмици, осъществено от неин сътрудник или член на фамилията. Проблемът с домашното насилие има колосален размер в България и не можем да чакаме ние да се превърнем в следващите жертви, както и не можем да седим и спокойно да гледаме по какъв начин убиват нашите сестри, сподели Валя Маринова от уредниците. Тя добави, че „ Нито една повече “ е вик за групово отменяне на " патриархалното принуждение " във всичките му форми – физическо, психическо, икономическо и инстуционално. " Патриархатът " е не просто дамите да нямат право на глас или да не могат да се развеждат.

Патриархатът е цяла просвета, която разрешава убийства, принуждение и тормоз, освен над дами, само че и над ЛГБТИ+ хора, сподели още Маринова.

По време на протеста участващите скандираха „ Нито една повече “, „ Сексизмът убива – властта прикрива “ и „ Няма да поносим и няма да мълчим “.

Припомня ме, че Софийският градски съд дефинира мярка " задържане под стража "  за Орлин Г., упрекнат в убийството на украинката Силвия К. Престъплението е станало на 20 юни в столичния кв. " Красно село " при следващия скандал сред двамата и след приложимост на алкохол. Сигнал за гибелта на дамата е подаден от самия Орлин, както и от неговата майка. Жената е открита на плочките в жилището с черепно-мозъчна контузия. По Орлин също са открити голям брой контузии. Определението не е дефинитивно и предстои на тъжба или протест пред Софийският апелативен съд.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР